Linnéas Kroppsvård

Leverreningskur

Att rena levern från stenar förbättrar matsmältningen och avgiftningsförmågan som är basen för din hälsa. Allergier, och andra belastningsbesvär kan lindras och med tiden försvinna helt. Även sådana besvär som värk i leder, skuldror, nacke, överarmar och övre delen av ryggen kan drastiskt lindras. Fler sjukdomar än man tror hänger ihop med en överbelastad lever och förgiftad kropp.

Att rena levern och gallgången är det mest kraftfulla du kan göra för att förbättra kroppens hälsa. Helst bör du ha genomgått ett parasitprogram och stärkt och renat njurarna minst en vecka innan leverkuren. Paracitkuren kan du göra på olika sätt, Du kan dricka grapefruktkärneextrakt eller tarmreningskur Herba pluss, den kuren är både mot parasiter och för njurrening i tablettform. Njurrening med örterna för med njur-urinvägar som té, går också bra.

Vad har gallan för uppgift?

Leverns uppgift är bla att varje dygn producera 1-1,7 liter galla. För detta ändamål är levern utrustad med gallkanaler som förser stora gallgången med galla. Gallblåsan är ansluten till denna gallgång och fungerar som en lagerreserv. När man äter mat innehållande fett eller protein, som bearbetats färdigt i magsäcken och skall passera vidare ner i tarmsystemet, tömmer sig gallblåsan helt tom efter ca 20 min. Gallan passerar då gallgången och kommer ut i tunntarmens första del (tolvfingertarmen) där den har i uppgift att spjälka och bryta ner näringsämnen till mindre beståndsdelar så att näringen kan komma igenom tunntarms väggen och nå cellerna via blodet.

Till täppta gallgångar

För många personer även barn, är leverns gallgångar nästan helt igen täppta av stenar. Gallan kan då inte passera ut i rätt fart och mängd. Vissa utvecklar allergier till följd av den försämrade tillgången av galla i tunntarmen. Detta beror på att proteiner som inte spjälkas ordentligt försöker kroppen ta upp ändå, men det blir då som ett gift som belastar imunsystemet.

Hur ser gallstenar ut?

Det finns över sex olika sorters gallstenar. De flesta består av kristalliserat kolesterol. De kan vara svart, rödvita, gröna, eller gyllenbruna. Många har avtryck av oidentifierade föremål. Stenarna är ofta formade som korkar med avlånga revor under toppen. Andra stenar är sammanhopade av en hel gröt av många små stenar. I mitten av varje sten kan en klump av bakterier ses. Enligt vetenskapsmän kan en död parasit eller en samling bakterier ha startat formningen av stenen. En del stenar är för små för att synas på röntken.

Leverrening kan göras flera gånger första året sedan ca. en gång per år. Kontakta mig för att köpa kuren. Jag hjälper dig.